Derfor skal du rejse til Jersey

Fredag, 4. november 2016
af Lotte Dalgaard, foto: Lotte Dalgaard, Visit Britain og Panthermedia
Har du lyst til en anderledes og hyggelig ø-ferie, skal du rejse til Jersey. På den lille ø i Den Engelske Kanal trives både dyr og mennesker, og alle steder får man et smil med på vejen. Her får du gode tips til en anderledes og hyggelig ferie.
Vil du også rejse til  Jersey og opleve den flotte natur og hyggelige stemning på den lille, engelske ø.

Rejs til Jersey og oplev verdens venligste ø

Hvis danskerne er verdens lykkeligste folk, så er Jerseys indbyggere nok de venligste. Alle køretøjer holder tilbage for fodgængere, man får et smil med på vejen, og hotelmanageren på Norfolk Hotel forklarer det såre simpelt:

– Øen er for lille til uhøflig optræden, for om 20 minutter møder vi jo hinanden igen.

Og det er sandt. Jersey fylder nemlig mindre end det kvarte af Bornholm, og for nu at fortsætte lidt med brøkregningen er halvdelen af Jersey landbrugsjord. Tomater, kål og gulerødder dyrkes – samt tonsvis af øens stolthed, den bønneformede kartoffel jersey royal.

Der er over 5.000 jerseykøer, der græsser på markerne på øen.
Øen har over 5.000 jerseykøer græssende veltilpasse rundt på markerne.

Jerseykøer og frodig natur

Og så er der jo jerseykoen, der kom hertil i 1866 og siden har leveret fed mælk, som også kernes til smør og bruges til lækker jerseyis. Bevæger man sig rundt på øen til fods, møder man uvægerligt en jerseyko, der nysgerrigt kommer helt tæt på for lige at hilse.

En rundtur langs øens 70 kilometer lange kystlinje fører forbi landhuse af granit, velholdte palæer og talrige haver, der får lov til at vokse lidt mere vildt end i de danske parcelhuskvarterer. Vejene er smalle og omsluttet af stengærder, og her er meget frodigt.

Jerseys tidevand skifter flere gange i døgnet, så naturoplevelsen var ny, hver gang vi nåede ud langs kysterne.

Lige ud for St. Helier ligger Elizabeth Castle, der blev opført i slutningen af 1500-tallet for at forsvare Jersey mod fjender fra havet. Ved ebbe kan man spadsere ud til borgruinen. Ved flod må man tage den lille, farvestrålende båd, der har hjul under sig, så den kan køre de besøgende helt tørskoede op på land.

Øen Jersey i Den Engelske Kanal er i tidevandets vold
Jerseys tidevand skifter flere gange i døgnet.

Læs også: Tag på en spa-ferie, der ikke koster en formue

Eftermiddagste skal prøves

Briternes elskede afternoon tea, indtages mellem 14.30 og 18 og består typisk af små sandwiches, scones med syltetøj og flødeskum samt kager. Og en kande te naturligvis.

Det hyggelige mellemmåltid fås overalt på Jersey til mellem 85 og 250 kr. Et par af de billigste og mest afslappede steder er The Poplars Tearoom i La Moye lidt inde på øen og Rose Garden Tea Room i Howard Davies Park i udkanten af St. Helier. Her kommer den tredelte opsats på bordet – med sandwiches i bunden, scones i midten og små kager øverst til under 100 kr. inklusive te eller kaffe.

Vidste du, at…

... Jersey ligger i Golfstrømmen, så klimaet er altid mildt.

... Jersey er et oplagt sted at vandre. Med sin varierede natur byder øen på nye oplevelser hele tiden!

... Trods sin størrelse har øen ca. 25 gode strande, som indbyder til både gåtur og dukkert.

Læs også: Rejs til Barcelona og oplev Europas alsidige storby