Æggekage med laks og rejer

Søndag, 15. august 2010
af Redaktion
Denne ret er tænkt som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest Protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 tsk. olie, f.eks. olivenolie
1 æg
2 dl minimælk
Salt og peber
60 g kogte, kolde kartofler
125 g ærter
50 g varmrøget laks
40 g rejer
50 g tomat
½ bdt. dild
1 skive rugbrød, 50 g

Tip

Man kan også bruge varmrøget ørred eller ferskrøget laks. Æggekagen kan også bruges som en let frokostret eller til morgenmaden søndag morgen, men smager også dejligt i en sandwich sammen med f.eks. lidt rucolasalat.

Sådan gør du
Brug en lille pande, ca. 20 cm i diameter. Pisk ægget let sammen med mælk, salt og peber. Skær kartoflerne i små tern. Varm olien på en slip let-pande og hæld ca. det halve af æggemassen på. Lad æggemassen stivne ved svag varme. Fordel kartofler og ærter på æggekagen. Hæld resten af æggemassen på og bag æggekagen færdig ved svag varme, ca. 15 min., til den er stivnet. Skær laksen i mindre stykker og fordel dem sammen med rejerne på æggekagen. Pynt med tomatbåde og klippet dild. Server æggekagen varm med ristet rugbrød.
I opskrifterne er kartofler og rugbrød regnet som samlet tilbehør.
.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Kcal/ kJ

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Frikadeller med svesker og spidskålssalat
Morgenplatte
Sandwichpandekage