Henkogte blommer

Søndag, 12. september 2010
af Redaktion
Lækkert tilbehør fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1½ kilo udstenede blommer,
f.eks. Viktoria el. sveskeblommer

Lage
150 g sukker
4 dl vand

Sådan gør du
1 glas på 1½ l med patentlukning vaskes og skylles med Atamon. Vask blommerne, flæk dem på midten og udtag stenen. Læg blommerne i glasset. Kog sukker og vand til en lage og hæld den over blommerne. Lagen behøver ikke at dække blommerne helt, da der kommer ekstra saft fra blommerne under henkogningen. Vær opmærksom på, at der er plads i glasset. Luk glasset og henkog blommerne i ovnen ved 150° i 40 min. Afkøl glasset langsomt. Den langsomme afkøling er med til at få låget til at binde til glasset. Når glasset er koldt, åbnes spændet, og man prøver forsigtigt, om låget binder, luk derefter med spændet igen. Binder låget ikke, tilrådes det at spise blommerne inden for en måned. Stil glasset på køl.
Tip: Blommerne er gode som dessert, til is, oven på havregrød, eller som tilbehør til retter med fjerkræ, okse-, kalve-, svine- og lammekød.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)

Hele portionen
5590 kJ/1336 kcal
Protein 9 g
Fedt 5 g
Kulhydrat 322 g
Kostfibre 27 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Prøv flere opskrifter fra Familie Journals Slankeklub
Tyk pandekage med frugter
Ananasdrøm
Morgengrød med frugt