Hvidkålsrouletter med skysauce

Søndag, 7. november 2010
af Redaktion
Gode ruller med svinekød og hvidkål fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(4 personer)

400 g hakket svinekød, maks. 10%
600 g hvidkålshoved
1 tsk. salt, bordsalt
1 spsk. hvedemel
1 æg
50 g rasp
1 stk. løg
1½ deciliter skummetmælk
5 dl vand
1 stk. svinebouillonterning

Sådan gør du
Hvidkål: Hvidkålen deles i så hele blade som muligt. Giv bladene et opkog på 5-10 min i letsaltet vand, indtil de er bløde. Lad bladene dryppe godt af.
Kålrouletter: Kødet røres med salt. Æg, rasp og hakket løg tilsættes. Skummetmælken røres i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens. På hvert hvidkålsblad lægges en skefuld fars, bladet pakkes sammen om farsen. Hvidkålsrouletterne lægges tæt sammen i et ildfastfad. Er der kål i overskud rulles det sammen og lægges ned mellem kålrouletterne.
Rouletterne brunes i ovn ved 175° i ca. 10 min. Bouillonterning og vand koges op og hældes ved. Retten overdækkes med alufolie og steger ved 150 °C i ca. 1 time.
Skysovs: Væden hældes fra kålrouletterne, og spædes op med bouillon til ca. 4 dl. Vand og mel røres til en jævning og tilsættes under omrøring. Sovsen koger ca. 5 min. Kulør tilsættes og sovsen smages til med salt, peber og evt. ganske lidt sukker.
Serveringsforslag: Serveres med skysovs, kartofler, tyttebærsyltetøj og surt. Er der hvidkål i overskud, skæres det i strimler og steges på en slip-let pande i 1 tsk. olie. Når kålen er gennemvarm tilsættes et par tsk. sukker. Lad sukkeret karamelliseres og lad kålen blive lysebrun. Den ristede kål bruges som tilbehør til retten.

Madopskrift: Pernille Brøndum

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. person:
3950 kJ/940 kcal
Protein 72 g
Fedt 12
Kulhydrat 137 g
Kostfibre 3 g


Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Prøv flere opskrifter fra Familie Journals Slankeklub
Kylling med savoykål
Torskepakker
Grønt smørrebrød


Se vidoen om Magic Taljeformer, der holder topmaven på et minimum: