Kogt kylling med peberrodssauce

Søndag, 12. december 2010
af Redaktion
Hovedret med god smag fra Familie Journals slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(6 pers.)

1 hel kylling
2 tsk salt
6 stk gulerødder, rå
1 stk bladselleri, rå
3 stk porre, rå
6 dl hønsekødssuppe (kogevand fra kyllingen)
1 dl vand
2 spsk maizenamel
3 spsk eddike
1½ spsk sukker
2 tsk revet peberrod
En smule bordsalt

Sådan gør du
Kogt kylling: Rens kyllingen for rester af fjer, indvolde og fjern evt. indlagt indmadspose. Kom kyllingen i en suppegryde og tilsæt koldt vand så det lige netop dækker kyllingen. Kog langsomt op og fjern skummet med en stor ske, tilsæt salt, skum jævnligt under kogningen.
Rens grønsagerne og kom dem i suppen. Kog kyllingen i 45-60 min, kyllingen er kogt når du kan stikke en kødnål i låret og kødsaften er klar. Tag kyllingen og grønsager op og hold det varmt. Si suppen.

Peberrodssovs: Suppen måles af og jævnes med maizenamel udrørt i vand. Lad saucen småkoge 2-3 min. Smag til med eddike, sukker, salt og afslutningsvis revet peberrod.

Anretning: Kyllingen deles i passende stykker, ben og skind fjerne evt. før servering. De kogte grønsager anrettes sammen med kyllingestykkerne.

Madopskrift: Pernille Brøndum

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. person :
1512 kJ/360 kcal
Fedt 11 g
Kulhydrater 18 g
Protein 44 g
Kostfibre 4 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv også...
Fiskefrikadeller med pandegrønt
Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur
Græske kyllingespid

Se vidoen om Magic Taljeformer, der holder topmaven på et minimum:
Klik her hvis du vil videre til shoppen...