Krydderfrikadeller med rødkålsråkost

Torsdag, 3. maj 2012
af Redaktion
Smagfulde frikadeller med persille og timian fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(4 portioner)

400 g hakket svinekød 6%
1 tsk. groft salt, peber
1 tsk. tørret timian
½ bdt. persille
1 løg
50 g hvedemel
1 æg
1 dl skummetmælk
4 tsk. oliemargarine

Rødkålsråkost
400 g rødkål
1 appelsin
100 g syltet rødbede
½ dl lage fra syltede rødbeder
½ tsk. dijonsennep
Salt
50 g rosiner el. tørrede tranebær

4 skiver rugbrød

Svinekødet røres grundigt med salt og peber. Timian, hakket persille, hakket løg, hvedemel og æg tilsættes. Skummetmælk røres i farsen lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens. Farsen hviler ca. 15 min. i køleskab. Lad oliemargarinen blive varm på en slip let-pande, form frikadellerne med en dessertske og brun dem 2 min. på hver side. Tag frikadellerne af panden, læg dem i et ildfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 175° i 15-20 min.
Til råkost snittes rødkålen fint og appelsin og syltet rødbede skæres i tern. Rør en dressing af lage fra rødbede, sennep og salt, bland salaten og rør rosinerne i.
Server med rugbrød.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 507kcal/2122kJ

Fedt: 13 g
Kulhydrater: 61 g
Protein: 30 g
Kostfibre: 8 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Frikadeller med stuvet hvidkål
Kalkunosteruller med mager basilikumspesto
Svinekoteletter med kikærtesalat

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop