Sort bønnesalat med avocado, feta og ærter

Tirsdag, 29. maj 2012
af Redaktion
Et godt og fiberrigt mellemmåltid fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(3 portioner)

75 g små, sorte, tørrede bønner
1 bdt. frisk mynte eller evt. persille
50 g frosne, optøede ærter (el. friske i sæson)
1 tsk. citronolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike el. hvid balsamico
1 fed finthakket hvidløg
½ tsk. stødt anis
Salt og peber
20 g fetaost
100 g avocado

TIP

Den smager også dejligt som tilbehør til lam, kalkun og kylling, og i små portioner a 1-1½ dl er den et rigtig godt og fiberrigt mellemmåltid.

Dagen før: De rå, sorte bønner udblødes i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskabet.
Udblødningsvandet kasseres, og der hældes frisk vand på bønnerne. De koges ved lav varme med 1 tsk. salt, til de er helt møre - ca. 50 min. Mynte el. persille hakkes. Der rystes/piskes en marinade af citronolivenolie, hvidvinseddike, hvidløg, anis, salt, peber og hakkede krydderurter. Når bønnerne er møre, kasseres kogevandet, og marinaden hældes over, mens bønnerne endnu er lune. Ærterne blandes i salaten, når bønnerne er kølet lidt af. Avocadoen skæres i tern og dryppes med citronsaft. Lige inden serveringen blandes tern af avocado forsigtigt i salaten, og der pyntes med feta.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 221 kcal/924 kJ
Fedt: 9 g
Kulhydrater: 23 g
Protein: 8 g
Kostfibre: 7 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Kikærtesalat med rødbeder og mynte
Laksesalat med æg
Bulgursalat med rodfrugter og bacon

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop