Spicy bønnegryde

Søndag, 18. april 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

125 g hakket oksekød, maks. 5-10%
2 pressede fed hvidløg
50 g grøn peberfrugt
25 g løg
¼-½ tsk. stødt chili
1 tsk. timian
150 g tomatsauce
100 g gulerod
50 g røde kidneybønner fra dåse
½ dl vand
Salt og peber

Tilbehør

1 skive groft brød, 35 g

TIP

Benytter man tørrede bønner, er det vigtigt, at man lægger dem i blød i mindst 10-12 timer før brug.

Sådan gør du
Rens grønsagerne. Skær løget i tern, guleroden i skiver og peberfrugten i strimler. Brun kødet uden fedtstof i en varm gryde. Tilsæt hvidløg, peberfrugt, løg, chili og timian. Lad kødet stege ved svag varme, indtil løgene er klare. Bland tomatsauce, gulerod og kidneybønner med kødet. Tilsæt vand og bring retten i kog. Lad den koge ved svag varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
Server med groft brød.
I denne ret regnes kidneybønner og brød for tilbehør.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

125 g

100 g

175 g

Grønsager

175 g

125 g

150 g

Tilbehør (brød og bønner)

85 g

135 g

85 g

Kcal/ kJ

463/1937

450/1884

528/2211

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet.

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel
Lammekølle med bagte kartofler og grønt
Oksegryde