Benjamin Lundberg: Premierenerverne er det værste

Torsdag, 2. august 2018
af Johan Isbrand, Video: Morten Mejnecke.
"Der er noget, der hedder en smørtenor. Og så er der noget, der hedder en flødetenor, og det er meget værre," siger Benjamin Lundberg, da han skal synge sammen med Familie Journals journalist. Hvem, der er flødetenoren, står hen i det uvisse, men sikkert er det, at sangeren, astrologen og revymanden Benjamin er klar til at udfolde sig i Sommerlystrevyen 2018.

Det er spændende og sjovt for Familie Journals dansktopjournalist at følge Benjamin Lundberg, der i 2016 var blandt finalisterne i dk4’s ”Dansktop Talent” og dermed var blandt de nye talenter, der på scenen i Boxen i Herning til Familie Journals brag af et show, Dansktop Prisen 2016, kæmpede om prisen som Årets dansktoptalent.

33-årige Benjamin er nemlig så afgjort den kunstner, der har fået mest ud af sin medvirken. Som sanger, revyskuespiller, astrolog og skribent er han en alsidig herre, og det udnyttede dk4 straks, idet de gav ham sit eget tv-program som studievært og astrolog under titlen ”Dit stjernetegn”. Endvidere fik han sin debut som forfatter med den underholdende astrologibog ”På date med stjernerne”. Og i dag er han fast astrolog på Ekstra Bladet. Endvidere har han udsendt en stribe sange med Søren Bundgaard som producer. Og samtidig har han holdt fast i den kunstart, han egentlig kom fra, nemlig revyen.

Nu og her gælder det således Sommerlystrevyen, der spiller på Restaurant Sommerlyst i Korsør fra den 2. til den 26. august. Og da vi møder ham, er han især optaget af den forestående premiere:

Benjamin og Kirsten

– Det er altid spændende, hvordan resultatet bliver, men det hele plejer at ende med at hænge sammen. Man må altid give afkald på numre og detaljer, man er glad for. Men det handler jo om, at revyen som helhed skal fungere. Og så må man sige farvel til sine kæledægger, fastslår Benjamin, som er særlig stolt af, at Kirsten Siggaard er kommet med på revyholdet i år.

Se Familie Journals Johan Isbrand synge med Kirsten Siggaard.

– Søren Bundgaard, der har arbejdet sammen med Kirsten i over 40 år, producerer mine sange, så jeg har mødt hende en del gange. Hun har lavet meget revy i forvejen, og da jeg fandt ud af, at hun havde fri denne sommer, var det bare at spørge.

Apropos Sommerlystrevyen har journalisten i øvrigt udtænkt en plan: I sidste års revy sang Benjamin den finurlige sang ”Sidste digt”, som han blev så glad for, at han efterfølgende indspillede den, og sangen havnede tilmed på Dansktoppen på P5. Reporteren, som har for vane at synge lidt med kunstnerne, vil gerne synge ”Sidste digt” med Benjamin, og har som en lille hentydning medbragt nogle rekvisitter, der indgår i teksten. På ovenstående video kan man se, hvordan mødet spændte af.

Du kan også se og høre Benjamins egen video til "Sidste digt" her.

Nye dansktopsange

Og så skal sangeren i øvrigt i gang med at indspille nye sange med sin faste producer, Søren Bundgaard:

– Vi går i gang, når han kommer til Danmark senere på måneden, og den første sang hedder "Under stjernerne". Den er skrevet til mig af Lecia Jønsson, der har forsøgt at indfange den måde, jeg ser verden på. Lecia er stor Julio Iglesias-fan, og Søren får sin inspiration i Toscana, hvor han bor til hverdag, så sangen får lidt sydlandsk temperament.

Læs også: Benjamin Lundberg har et liv med sang og stjerner.

– Alsidigheden er det bedste ved mit arbejde. Jeg lader mig invitere af folk, der kan se, at de kan bruge mig til noget. Og jeg har tillid til, at de har set rigtigt. Det er ikke altid, man selv kan se, hvad man er dygtig til. Som astrolog er det mig, der fortæller andre, hvad de er gode til, og det elsker jeg også. Som vi fik at vide i skolen som børn, er vi jo alle gode til noget.

– Det værste er til gengæld premierenerverne. Men kan ikke arbejdsmæssigt sprede sig så meget, som jeg gør, uden også at have en vis ydmyghed. Og det er naturligt, at man af og til tænker: "Nu klapper fælden." Det er fedt at have premiere, men når man siger premiere, må man også sige nerver. De ting hænger sammen.

Ville være journalist

– Når jeg skal slappe helt af, laver jeg mad, åbner en god flaske vin og inviterer en ven på besøg. Jeg elsker at lave og spise mad, og jeg er meget alsidig på det område. Jeg plejer at sige, at jeg lærte fransk i en tidlig alder. Ordet "buffet" fik jeg i hvert fald hurtigt styr på.

Få inspiration til din buffet her.

– Motion må jeg indrømme, at jeg kun dyrker i det små. Jeg spadserer så meget, jeg kan – gerne langt. Jeg er en vandhund og bader dagligt, når jeg er i sommerhus. Og jeg bor på 4. sal. Jeg spillede håndbold som lille og var ikke specielt god, men nåede at blive kåret som Årets fighter. Det var en stor, personlig sejr og en anerkendelse af, at jeg havde viljen.

– Som barn ville jeg i øvrigt være sportsjournalist. Jeg hang ud i den lokale håndboldhal hver søndag og var samtidig stærkt optaget af at bruge sproget. Da jeg kom med i en gymnasiemusical, var min skæbne beseglet. Men med mine journalistdrømme i baghovedet er det lidt sjovt, at jeg i dag er blevet Ekstra Bladets astrolog, griner Benjamin Lundberg

Dario Campeotto har også en stor stemme. Læs om ham her.