Bjarne Lisby: Jeg måtte vælge mellem arbejdet og "det andet pjat"

Mandag, 25. februar 2019
af Johan Isbrand, Foto: Carina Krüger
Muntre Bjarne Lisby er i fuld gang med landets største dansktopturné, årets udgave af Dansk Slager Parade, som rundes af den 24. februar på Paletten i Viborg. Bjarne har selskab af Pernille Schrøder, Bjørn Tidmand, Anne Karin Broberg og Louise Espersen samt naturligvis husorkestret Klaus & Servants og konferencieren Karin Strand-Holm.
Bjarne Lisby valgte "det andet pjat" som levevej

Hvad er du optaget af lige nu?

– Ud over at øve mig til Slagerparaden er jeg i færd med at udgive et nyt album, men for første gang i karrieren udsender jeg de 12 sange stykvis over et antal måneder. Jeg lagde ud i oktober med ”Hvorfor gøre i dag (hvad der kan vente til i morgen)”. Og når det hele en dag ligger på nettet, vil jeg overveje muligheden for at samle det på en cd. Problemet er, at der ikke længere findes steder, der vil sælge dem. Det er faktisk kun, når jeg er ude at optræde, at der stadig er noget salg i skiverne.

Hvad er det bedste ved at synge?

– Det hele! Der er de stille stunder, hvor jeg sidder hjemme og skriver sange, og der er de udfarende dage, hvor jeg spiller for en masse mennesker, som er meget glade, når jeg går hjem. Forhåbentlig ikke, fordi jeg går, men fordi jeg har været der. Under alle omstændigheder er det en herlig oplevelse hver eneste gang.

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?

– Man kan sige, det er en fordel for mig, at jeg har gjort min interesse til min levevej og dermed dybest set laver det, jeg har mest lyst til. For jeg slapper faktisk af med at skrive, spille og lytte til musik. At se fodbold i fjernsynet er også god afslapning, men det falder nok i kategorien for laster. Jeg har en have, jeg burde passe frem for at hænge foran skærmen.

Sangeren Peter Vesths yndlingssange kommer vestfra. Læs mere her.

Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig?

– Jeg har i mange år set de forskellige revyer rundt om i landet, og der er som regel store oplevelser og fremragende scenekunst i vente. Jeg vil ikke fremhæve den ene frem for den anden. Vores revyer holder et højt niveau hele vejen rundt, og det er en glæde at se på. Jeg har også for nylig været til koncerter med både Joan Baez og Paul Simon, der siden min ungdom har været lydtapet til dejlige oplevelser.

Dyrker du sport og motion?

– Ikke så meget, som jeg burde. Siden jeg for 20 år siden blev opereret for en diskusprolaps i nakken, har jeg døjet med visse følger. Lægerne har blandt andet boret hul i en nakkehvirvel og indsat et stykke kalveknogle for at stabilisere knoglen, hvilket medfører, at jeg ikke må løbe. Det eneste, jeg må, er faktisk at gå lange ture. Det er til gengæld obligatorisk. Jeg sørger for altid at medbringe min diktafon, i tilfælde af at jeg undervejs skulle få et skørt indfald, jeg kan bruge i mit show eller i en sang.

Se her, hvem der er nomineret i hovedkategorierne til Dansktop Prisen 2019.

Hvad ville du lave, hvis du ikke var i showbiz?

– Formentlig have et job i kontorverdenen. Jeg er uddannet shippingmand, gjorde karriere i vognmandsbranchen og blev administationschef i Renovadan. På et tidspunkt begyndte jeg at underholde på Slukefter i Tivoli, som var det eneste etablissement, der havde åbent til klokken 2 om natten.

Det var et sted fyldt med fest og farver, og det kunne være svært at komme hjem i seng. Efterhånden havde jeg opbygget et heftigt søvnunderskud og en mangel på koncentration, og da jeg begynde at falde i søvn under møderne, blev jeg venligt bedt om at vælge mellem arbejdet og ”det andet pjat”. Jeg valgte det sidste.

Michael Korup optræder ved Dansktop Prisen 2019. Læs her om hans yndlingssang.