Seks hurtige til Susanne Lana

Torsdag, 29. december 2016
af Johan Isbrand, Foto: Claus Poulsen
Susanne Lana er en af stjernerne fra 60'ernes og 70'ernes gyldne år på Dansktoppen, der stadig spreder glæde med sin sang, men vi vil altid huske hende for "Hvis tårer var guld". Hun har besvaret vores seks hurtige spørgsmål.

Hvad var dit første hit?

–”Hvis tårer var guld”. Jeg mødte Arne Bendixen fra Oslo, og han hørte mig synge og syntes, jeg gjorde det så godt, at han bad mig komme i studiet, hvor jeg hørte den svenske "Om tårar vore guld ". Jeg lavede en dansk tekst til den og sendte den til DR, hvor den blev testet af hr. Hjorting og kom ind på Dansktoppen, hvor jeg lå i 21 uger. Så var min karriere i hus.

Hvad er dit største hit?

– Mit største hit er ”Søde sommerminder”, som lå på Dansktoppen i hele 34 uger.

Fortæl om din største publikumsoplevelse!

– Det var, da jeg repræsenterede Danmark ved Schlager Festival i Østtyskland i 1972 sammen med Grethe og Peter, der også kom fra Danmark.

Helge Engelbrecht har også besvaret vores "Seks hurtige". Læs med her.

Hvordan kom du i gang med at synge?

– Jeg begyndte at spille guitar som 9-årig og gik senere til alle de amatørkonkurrencer, der fandtes, og vandt næsten dem alle. Jeg begyndte så at spille på en soldaterklub mandag, onsdag, fredag og lørdag og fik 35 kroner pr. gang samtidig med, at jeg gik på handelsskole. Jeg blev hørt af nogle professionelle musikere og begyndte at få jobs med dem fra klokken 22 til klokken 4 om morgenen. Så var det slut med skolen, for det var det, jeg ville.

Se vores herlige galleri med Peter Belli her.

Hvem er dit største forbillede?

– Det er Barbra Streisand.

Hvad er din største drøm?

– Det må være at få lov at synge med et stort orkester.

Mød ElsborgMaribo, der har markeret sig som et af de stærkeste, nye dansktoptalenter.