Julegaveidé til bogelskeren: ”Sømærke”

Mandag, 4. december 2023
Annika Jeppesen
Foto: PR
Ved du ikke, hvad du skal give en bogelsker i julegave? Så kan vi varmt anbefale "Sømærke", som du lige nu kan få rabat på.
Bogen "Sømærke"

Jeg har sukket efter at læse Lærke Kløvedals ”Sømærke”, siden den udkom til strålende anmeldelser og spændende interviews, hvor Lærke Kløvedal fortæller om at være barn af søfareren Troels Kløvedal, der blev kendt for at fravælge den grå hverdag og sejle verden rundt.

Problemet var bare, at datteren Lærke Kløvedal var lige præcis dét – den grå hverdag.

I ”Sømærke” fortæller hun ærligt og gribende om sin opvækst i Thy i 1980’erne og 1990’erne med alt, hvad den indebar af kvindekollektiver, familiedynamikker, teenageår i provinsen og en ny frihed med en flytning til København.

Selv om hun er datter af en far, der har sejlet i hele verden, kan den unge Lærke Kløvedal ikke rigtig lide at rejse. Men samtidig er det også svært at blive hjemme.

Gennem en række krydsklip mellem opvækst og voksenliv, Vesterhav og storby, sansning og refleksion tegner Sømærke et ømt og nøgternt generationsportræt.

En stærk og rørende dannelsesberetning om rastløshed og længslen efter at finde et ståsted.

Og om at turde møde dyb, varig kærlighed, når man er vokset op med idealet om stormfuld og forbigående forelskelse.

Lærke Kløvedal: Sømærke. Gutkind.

Lige nu kan du få 5 % rabat på årets julegavebog ved at bruge rabatkoden FAMILIEJOURNAL5 på allerboeger.dk.

Om forfatteren

Lærke Kløvedal er født på Amager i 1978 og opvokset i Thy med sin mor. Hendes far var forfatter og kaptajn Troels Kløvedal, der døde i 2018.

Hun er uddannet filmproducer og journalist og er i dag madanmelder på Politiken og vært på Danmarks mest downloadede portrætprogram ”Det sidste måltid”.

Bor på Amager med sin kæreste og deres tre sammenbragte drenge.

 
Bogen "Sømærke"
Sømærke.
Foto: PR