En ordentlig bule

Søndag, 12. november 2023
Lotte Bang
Foto: Colourbox
En dreng er faldet på cykel uden hjelm og har fået en bule i panden. Moren er meget bekymret for, om bulen kan vokse indad, men familielægen kan berolige mor og søn.
Baby boy on traffic playground for childs with crash helmet

Det var noget af en bule, drengen havde fået lige midt i panden. Han var faldet på sin lille gåcykel, og cykelhjelmen havde desværre ikke været i brug lige på dét tidspunkt, så mor var meget brødebetynget.

Heldigvis var han kommet sig hurtigt, og han var nu i fuld vigør. Mor var dog bange for en eventuel hjernerystelse og også lidt nervøs for, om bulen kunne vokse indad.

– Umiddelbart er der ikke tegn på hjernerystelse, men bliver han meget sløv, kaster op eller ikke har lyst til mad, skal der holdes ekstra øje. I så fald skal du kontakte mig igen. Jeg vil også foreslå, du vækker ham et par gange i løbet af natten for bare lige at tjekke, han er ok, foreslog jeg.

Jeg forsikrede mor om, at bulen ikke voksede indad, og at den nok skulle forsvinde igen. Derpå gik mor og søn hånd i hånd ud til gåcyklen, hvor cykelhjelmen hang og ventede.

Familielægen

Lotte Bang er Familie Journalens faste læge, og du kan konsultere hende om alt inden for sundhed, helbred og sygdom.

Send en e-mail til Lotte på: konsultation@familiejournal.dk