Min blå negl

Tirsdag, 9. juli 2024
Lotte Bang
Illustration: Martin Silz
"K" har klemt sin finger i bildøren og neglen er blevet helt blå. "K" spekulerer på, om skaden skulle have været håndteret anderledes i situationen.
Illustration af mand med forbinding på fingeren

Kære Lotte

Forleden klemte jeg min finger i bildøren, og det gjorde vanvittigt ondt. Min kone ville straks køre mig på skadestuen, men det orkede jeg simpelthen ikke.

Jeg holdt fingeren op over hovedet på vejen hjem for at have mindst muligt tryk på en eventuel blødning, og det øjeblik, jeg kom hjem, blev fingeren stramt forbundet, og der blev lagt is om den.

Panodil tog smerterne nogenlunde, og da jeg dagen efter kiggede forsigtigt til den, var den hævet, og neglen var helt blå.

Den kunne sagtens bevæges, så jeg gjorde ikke mere, men neglen er stadig blå. Jeg spekulerer på, om den skulle have været fjernet, eller om der måske skulle have været prikket hul for at få blødningen væk fra den.

Hvad mener du?

Hilsen K

Kære K

Jeg mener, du handlede ret fornuftigt, men havde der været ledskade, ville jeg nok have syntes, det var en god idé at køre på skadestuen.

Det ville du have opdaget ved, at leddet ikke kunne bevæges, eller at fingeren hang lidt fra det beskadigede led og frem.

Der har jo været blødning under neglen, og det kan gøre ret ondt. Derfor er det nogle gange en god idé at prikke hul i neglen for at tage trykket, men der sker ikke noget ved at lade være.

Neglen falder formentlig af på et tidspunkt, men lad den endelig sidde så længe som muligt. Det beskytter huden under, så den bliver klar til, når det sker.

Det var meget fornuftigt at holde fingeren over hovedet for at stoppe en eventuel blødning og undgå at forværre hævelsen.

Det er jo ikke altid nemt at holde hovedet koldt i kampens hede, men det klarede du efter beskrivelsen virkelig godt.

Kærlig hilsen Lotte

Familielægen

Lotte Bang er Familie Journalens faste læge, og du kan konsultere hende om alt inden for sundhed, helbred og sygdom.

Send en e-mail til Lotte på: konsultation@familiejournal.dk