Brev til Puk: Mobbet og set ned på, da jeg fik corona

Mandag, 4. januar 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
En læser fortæller om de psykiske eftervirkninger af at have været smittet med corona. Puk synes, at læserens brev taler for sig selv.

Jeg vil gerne sætte fokus på noget, som jeg synes er et stort problem, og som desværre har ramt mig som en hammer.

Jeg fik corona for en måned siden, og efterfølgende har jeg oplevet, at jeg er blevet set ned på. Jeg har fået skulende blikke, og jeg har endda fået et brev i min postkasse, hvor der står, at jeg er uansvarlig.

Læs også: Puk Elgård: Jeg har en lille bøn og en øvelse

Mine børn er blevet mobbet i skolen, fordi deres mor har været syg af corona. Min søn og datter slap fri, fordi jeg selvisolerede mig derhjemme.

På min arbejdsplads, som jeg nu er tilbage på, kigger de på mig på en anden måde, end de plejer. Vi var nødt til at lukke ned og sende folk hjem, efter jeg var testet positiv. Det gav selvfølgelig besvær i mine kollegers liv, men havde det været en af dem, havde vi jo gjort det samme.

Jeg ved ikke, hvor jeg er blevet smittet, og jeg følger altid myndighedernes anvisninger. Jeg vasker, spritter, holder afstand og går med maske. Alligevel fik jeg corona.

Men skammen over at være en af dem, der var smittet, er næsten værre end sygdommen. Så jeg synes, vi taler for lidt om de psykiske eftervirkninger og andre menneskers blik på os, der har været smittet. Hvad er din holdning til dette problem?

Coronaramt

Læs også: Puks brevkasse: Corona tærer på mit humør og overskud

Kære Coronaramt

Jeg synes, det er et vanvittigt godt indlæg, du kommer med. Meget relevant og tankevækkende.

Det kan simpelt hen ikke nytte noget, at vi mobber hinanden, hvis vi er eller har været syge. Corona er en global pandemi, og det, der gør virussen til en pandemi, er jo lige netop, at der er så mange, der bliver ramt.

Læs også: Læser til Puk: Barnebarnet er så langt ud og mistrives

Jeg har ikke noget decideret svar på dit brev, men jeg håber, det taler for sig selv, og at det virker som en klar opfordring til os alle, så vi tænker os om og ikke dømmer andre, der har fået corona. Selvfølgelig skal vi ikke det. Det kan ske for alle.

Godt brølt, og jeg håber, du er kommet dig og er helt frisk igen.

Varme hilsner fra Puk

Læs også: Puks brevkasse: De talte forarget om andre