Brev til Puk: Skal min kusine kende sandheden om kæresten?

Onsdag, 3. august 2022
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
Læseren har haft et forhold til sin kusines nye kæreste og ved ikke, om hun skal fortælle det. Samtidig kan hun mærke et voldsomt sug indvendig efter den lidenskab, hun oplevede med ham. 

Efter min skilsmisse for otte år siden netdatede jeg lidt. Det førte til et par aftaler, og to gange kom det lidt videre, sidste gang med X, som jeg havde et lidenskabeligt forhold til i knap en måned.

Vi var altid hos mig, fordi han boede i en kælder hos noget familie, mens han ventede på at få en lejlighed renoveret. Det var, hvad han fortalte. Vi nåede aldrig at hilse på hinandens familie eller venner, og pludselig forsvandt han – uden forklaring. Hans telefon var slukket, og nummeret lukket. Efter et par uger kørte jeg til hans arbejdsplads, hvor jeg fik at vide, at han havde været vikar og ikke var der længere.

Jeg var virkelig såret, men efter at have slikket sår i et halvt år traf jeg en tidligere kollega, der var blevet enkemand, vi fandt sammen og er gift i dag.

For nogle uger siden inviterede min jævnaldrende kusine til fødselsdag på en café, og vi skulle møde hendes nye kæreste, som viste sig at være X!

Jeg var ved at besvime og rødmede helt ned i skoene. For det første var det meget underligt, for det andet blussede den gamle lidenskab op. Vi hilste dog bare høfligt på hinanden.

Et par uger senere var jeg inviteret uden min mand til en fødselsdagsreception, hvor kusinen og X også var. Det lykkedes mig kort at få snakket med ham, og jeg spurgte naturligvis, hvad der skete dengang. Han grinede bare og sagde, at det mente han ikke, der var grund til at rode op i, og nu havde vi jo begge nye forhold.

Jeg har aldrig fortalt nogen om X. Men nu er jeg meget i tvivl, om jeg skal fortælle det til min kusine, fordi hun kan risikere noget lignende? Og fordi det måske ville være mest ærligt, at hun ved, at jeg har haft et forhold til hendes kæreste.

Hvis deres forhold fortsætter, vil jeg få det meget svært, for jeg kan slet ikke omgå ham naturligt. Det mest forfærdelige er, at jeg kan mærke et voldsomt sug indvendig efter den lidenskab, jeg oplevede med ham, og som jeg ikke har oplevet siden.

Hvad skal jeg gøre?

Vædderen

Kære Vædderen

Mit første råd er at købe en skumslukker, der kan slukke det bål og den gnist, du føler. Det er NO GO!

Du skal ikke skrue op for den interesse, du følte for X for mange år siden, og du skal lade din kusine gøre sig sine egne erfaringer.

Jeg synes godt, du kan nævne, du har mødt ham før, det andet er nok for mærkeligt, men derefter må du se, hvor meget din kusine spørger ind til den oplysning. Det skal være hendes behov for viden og ikke dit, der styrer den samtale.

Det er underligt, at du både har lyst til at fortælle din kusine, at manden er en idiot, og at du samtidig føler trang til at genoptage forbindelsen. Det hænger ikke sammen. Hvad er det egentlig, du vil?

Lad mig slutteligt minde dig om, at du i øvrigt er gift og derfor naturligvis vender blikket mod den mand, du lever i forhold med, og ellers lader fortid være fortid. Din kusine skal nok finde sin egen vej.

Venlig hilsen Puk