Puks brevkasse: Egoistisk at fejre nytår med min kæreste?

Søndag, 29. december 2019
Af Puk Elgård. Foto: Shutterstock
En ung læser skriver til Puk Elgård, da hun er i tvivl om, hvor hun bør holde sin nytårsaften. Læserens forældre er blevet skilt i år og skal begge sidde alene nytårsaften. Hun vil helst holde nytår med sin kæreste, men er det egoistisk af hende? Læs her, hvad Puk råder læseren til.
Puks brevkasse: Egoistisk at fejre nytår med min kæreste?

Mine forældre er blevet skilt i år, og det er derfor for første gang, de skal have både jul og nytårsaften hver for sig.

Læs også: Puks brevkasse: Min mand vil ikke lade vores søn holde nytårsfest

Jeg er 21 år og bor stadig hos min mor, men jeg har en kæreste og skal fejre nytår med ham. Både min mor og far skal sidde alene nytårsaften. Jeg har ondt i maven over det, men jeg kan ikke vælge mellem dem, og jeg vil jo gerne til fest med kæresten. Er det egoistisk af mig?

De klarer den okay, men jeg ved, det bliver en svær aften at komme igennem. Hvad gør jeg?

Datteren

Læs også: Puks brevkasse: Moderne mødre er så pylrede

Kære Datteren

Du tager til fest med din kæreste, og så ringer du til dem begge, når klokken slår 24 nytårsaften og ønsker dem godt nytår.

Dine forældre er i en sårbar situation, og selvfølgelig bliver det svært, men de skal nok klare den. De kommende højtider bliver en del af deres proces og deres forståelse af den nye virkelighed som skilt. Det er en rejse, du ikke kan tage for dem. Det må de selv gøre. Du kan elske dem og besøge dem, være omkring dem i hverdagen, men nytårsaften skal du tilbringe sammen med din kæreste.

Læs også: Ung kvinde til Puk Elgård: Min mor er bare for meget

Du kan evt. skrive et lille brev til dem begge, som de kan åbne klokken 24. Du kan måske levere brevet med en flaske bobler eller nogle blomster. Så er du hos dem nytårsaften, selv om du ikke fysisk er til stede.

Hyg dig med kæresten. Du er ung. Du må godt. Jeg er sikker på, at dine forældre trives bedst, hvis du har det godt.

Godt nytår og knus fra Puk

Læs også: Puks brevkasse: Jeg dummede mig nytårsaften