Puks brevkasse: Jeg savner min leder, når hun ikke er der

Mandag, 13. september 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
En læser er i tvivl om, hvorvidt hun skal finde et nyt job eller ej, da hun kan mærke, at hendes relation til sin leder har ændret sig. Læs her, hvad Puk råder læseren til.
Puks Prevkasse

For cirka tre måneder siden fik jeg en ny teamleder. Jeg har dog kendt hende i flere år, da vi også, før hun blev teamleder, har arbejdet på samme plejecenter.

Mit dilemma er, at jeg prøver at være professionel omkring hende, men kan mærke, at jeg holder af hende, som var hun en meget god veninde.

Læs også: Puks brevkasse: kollegaen er blevet et samtaleemne

Jeg savner hende, når hun ikke er der, og vil bare gerne have, at hun er glad og har det godt. Men jeg kan godt se, at det ikke er optimalt at have det sådan omkring ens leder.

For at fortælle, hvor fantastisk hun er, kan jeg bl.a. sige:

Hun har i den tid, jeg har kendt hende, altid lyttet til én, løst arbejdsmæssige udfordringer, også før hun blev min leder, og det havde hun ikke behøvet. Hun er altid imødekommende over for nye mennesker og hjælper gerne til omkring vores borgere.

Og det bedste af det hele er, at det, hun forventer af mig, er, at jeg er mig selv. Det er den største ros, jeg nogen sinde har fået.

Skal jeg finde mig et andet job?

Vandmanden

Læs også: 73-årig mand til Puk: Hvorfor stoppe med at arbejde?

Kære Vandmanden

Er du forelsket i hende? Det kan jo godt gøre det hele lidt kompliceret.

Hun lyder som en dejlig person, og det virker, som om hun ser dig som den, du er, og giver dig masser af selvtillid og overskud. Det er lige sådan, en god leder skal få sin medarbejder til at føle.

Hvis du er forelsket, kan det godt være, du skal prøve at kontrollere dine følelser, for det kan måske ende i noget rigtig rod, og så må du lige skrive igen. Men hvis du bare beundrer hende og finder en masse energi ved at arbejde sammen med hende, så skal du da endelig bare nyde det.

Læs også: Puks brevkasse: Min kollegas mand er utro

Fornemmer jeg mellem linjerne, at du måske ikke er vant til, at mennesker er så venlige og imødekommende over for dig?

Fornemmer jeg, at du endelig er rendt ind i et menneske, som tager dig lige for den, du er, og som synes, du er superskøn, og nu skal du lige vænne dig til den følelse?

Fordi det er nyt i dit liv, at folk har den tilgang til dig, tror du måske, det er dårligt, og at du hellere må flygte, fordi det er ukendt?

Læs også: Brev til Puk: Finder det upassende, at min kollega går uden bh

Hvis min fornemmelse er rigtig, så vil jeg virkelig opfordre dig til at blive og bestemt ikke finde nyt arbejde.

Tag imod den tillid, din leder giver dig, og lad den tillid inspirere dig til at blive endnu dygtigere på dit job. Tag det hele ind. For du ER god, som du er. Det er godt set af hende. Man må gerne blive løftet op i stedet for at blive holdt nede.

Stort kram til dig fra Puk

Læs også: Brev til Puk: Jeg gider ikke at følges med hende i toget