Puks brevkasse: Tisseri i haven er noget griseri og forbudt hos os

Onsdag, 8. december 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
Må man tisse i haven? Ikke ifølge denne læser, der svarer på et tidligere brev i Puks brevkasse.

Jeg havde ellers besluttet, at jeg ikke ville fare i blækhuset, men at tisse i haven synes JEG er noget griseri, forurening og dårlig opførsel m.m., så der behøver såmænd ikke være andre grunde til, at konen, hvis mand skrev til dig i Familie Journal nr. 43, ikke vil have det.

I øvrigt synes jeg, det er godt at lære sine børn, at hvis de overhovedet kan nå på toilettet, så er det det, de skal gøre. Vi skal jo ikke give dem indtryk af, at det er o.k. at tisse udenfor, for det kan hurtigt udvikle sig til offentlige steder.

Det er FORBUDT at tisse i vores have!

Mig

Kære Mig

Er det ikke skønt at mærke livet strømme gennem årerne med sådan en fart, at man bare MÅ fare i blækhuset? Jeg mener det på en positiv måde. Hverdagen kan hurtigt blive alt for meget leverpostej, hvor man er for forvirret til at mærke, hvad man egentlig mener om noget som helst.

Du mærkede en helt klar holdning til havetisseri. INGEN skal tisse i din have. Punktum. Når jeg tager dit brev med, er det, fordi du bringer det med offentlige steder på bane. Din bekymring for, at havetoiletbesøgene kan eskalere og pludselig også foregår ude i det fri. Du er inde på noget ...

Det sker desværre allerede. Gennem det seneste år, hvor folk på grund af coronanedlukning har opholdt sig meget mere ude, er problemet med menneskeafføring i naturen blevet uset stort. Mange smukke naturstier bliver “bombet”, og motionscentre får også et “skud” udendørs fra diverse motionister, der får sat maven i gang med træningen.

Hvis man skal, så skal man jo, og mange vælger at sætte sig på hug og dumpe det, der presser og gerne vil ud. Det er så grelt, at aviser og nyhedsstationer har valgt at bringe historier om menneskeafføring i naturen.

Hvor jeg personligt synes, det er o.k. at slå en streg i haven i ny og næ, er jeg dog mindre enig i, hvor o.k. det er at skide i skoven (ja, undskyld mit sprog). Måske er det, fordi jeg er hundeejer, og hunde mener altså, at sådan en menneskebrownie er den vildeste lækkerbisken, og lige der holder min overbærenhed op.

Må jeg ikke have lov til at opfordre folk, der opholder sig meget i naturen, til at være beredt på et eventuelt toiletbesøg. Tag gerne en hundepose med. Saml op. Også toiletpapir. Det skal ikke ligge i skoven. Har man ikke pose eller papir (uden sidstnævnte kan man godt være på spanden), så grav venligst et hul. Omkring 25 cm dybt, ikke ret meget dybere, for så kan det påvirke grundvandet. På forhånd tak!

Nu mærkede jeg også lige livet strømme gennem årerne på mig. Det med afføring i naturen har faktisk trykket en del, så nu kom jeg af med det. Det var rart.

Kærlig hilsen Puk