På offentlig ydelse: Vi har ikke råd til børnetøj

Onsdag, 24. januar 2024
Bettina Post
Illustration: AGD
Sofie og Jonathan har svært ved at få pengene til at række til vintertøj og andre ting til deres søn på fire. De spørger, om de kan få hjælp hos kommunen?
Hånd holder en pengepung

Kære Bettina

Vi er et par på 27 og 28 år. Jeg er på SU, og min kæreste har mistet sit job i forbindelse med en fyringsrunde i efteråret og er nu arbejdsløs på dagpenge.

Vi har svært ved at få pengene til at række til vintertøj, støvler og andre ting til vores søn på fire år. Kan vi få hjælp til dette gennem kommunen?

Eller er der andre steder, der hjælper familier økonomisk? Vi kan kun lige akkurat betale husleje – vi bor til leje – og betale vores faste udgifter.

Kh. Sofie og Jonathan

Kære Sofie og Jonathan

Der er noget skævt i, at det er i de år, hvor vi er unge og får børn, at vi har allermindst at gøre godt med. Både fordi vi studerer, og fordi vi ikke er så fast forankrede på arbejdsmarkedet. For udover det helt vidunderlige ved at have små børn, så koster de også kassen. Og så rækker SU og dagpenge ikke langt.

Der er dog desværre ikke nogen hjælp at hente i kommunen til tøj og lignende til jeres søn. Der får I jo børne- og ungeydelsen, som skal sikre, at han har støvler om vinteren og sandaler om sommeren.

Det lyder til gengæld, som om jeres boligudgifter er lidt høje, så måske er I berettiget til boligstøtte. Der findes en prøveberegner på borger.dk, hvor I kan tjekke, om der er noget at hente der.

Der findes også en række fonde, som støtter økonomisk trængte familier. Her skal I sende en konkret ansøgning, og måske findes der en fond, som passer til jeres situation. Det kan I tjekke på nettet.

Men ellers får jeg lyst til at muntre jer lidt op i forhold til, at jeres økonomisk trængte situation er midlertidig. Dels er der mangel på arbejdskraft for tiden, så forhåbentlig har den af jer, som er arbejdsløs, allerede fået et nyt job, når disse linjer læses.

Og dels er studietiden jo en investering i, at den af jer, som læser, kommer ud på den anden side med en faglighed, som berettiger til en rimelig løn.

Mens I således venter på bedre tider, kan I komme langt i diverse grupper på f.eks. Facebook, hvor andre i jeres situation livligt bytter og falbyder alt til et herligt børneliv. Det skal nok gå alt sammen.

De bedste hilsner Bettina

Socialt set

Har du brug for hjælp til at løse et problem indenfor socialområdet? Bettina Post har været socialrådgiver i 36 år og er klar til at svare på spørgsmål. Skriv på mail til bettina@familiejournal.dk