Hvem arver vores barnløse onkel?

Tirsdag, 31. oktober 2023
Af Gitte Madsen
Foto: Colourbox
JF har mistet sin onkel for næsten et år siden, men familien har endnu ikke modtaget arv eller hørt fra advokaten. Skal de væbne sig med tålmodighed?
Familie venter på arven

Hej Gitte

Jeg skriver, da vi er en større familie, som har mistet en onkel. Han var ugift og barnløs og sagde altid med bestemthed, at arven skulle gå til hans ”kære familie” (og hermed mente han sine søskende).

Onkel døde i slutningen af 2022. Advokaten var inde over med alle arvtagere. Og mailede så lidt senere, at alt var i orden – med tak for denne gang.

Det er nu nærmest trekvart år siden. Vi har INTET hørt efterfølgende – ej heller fået udbetalt nogen form for arv!

Skal vi bare væbne os med yderligere tålmodighed og afvente afgørelse og herefter udbetaling?

Hvem skal vi eventuel kontakte for at få indsigt i processen – med henblik på udbetalingen af arven.

JF

Kære JF

Jeg går ud fra, at den advokat, du omtaler, er valgt, som den der skal behandle boet af jeres onkel selv eller af jer som arvinger.

Advokaten burde selv sørge for at holde jer orienteret om, hvordan det går med behandlingen af boet efter jeres onkel. Men når dette åbenbart ikke er tilfældet, vil jeg da bestemt råde jer til at kontakte advokaten og ruske lidt op i ham.

Spørg ham om, hvad der er sket indtil nu, hvad der mangler at blive gjort, og hvornår behandlingen af boet forventes endeligt afsluttet.

I bør i den forbindelse blive enige om, hvem der skal kontakte advokaten, så der ikke er flere, der ringer og rykker for svar. Det vil lette processen for alle parter.

Gitte