Hvordan bliver min økonomi som pensionist?

Mandag, 16. oktober 2023
Af socialrådgiver Gitte Madsen
Foto: Colourbox
"T" synes, at det er svært at overskue sin fremtidige økonomi med forskellige pensionsorninger. Hun ønsker derfor hjælp til at få et overblik.
Pension, ægtepar

Hej Gitte

Jeg er 66 år, og min plan er at gå på folkepension 1. juli næste år. Men det hele er lidt uoverskueligt for mig – især har jeg svært ved at se, hvordan økonomien skal hænge sammen.

Udover ATP har jeg pension fra PKA og fra PensionDanmark, og jeg planlægger at overføre pengene til PKA. Min plan er desuden at arbejde 20-25 timer ugentligt.

Min mand får folkepension nu og modtager hver måned 1.449 kr. fra ATP, 2.189 kr. fra PKA og 5.787 kr. i tjenestepension. Vi har ingen formue.

Kunne du eventuelt hjælpe med at finde ud af hvordan økonomien vil se ud, når jeg går på folkepension?

T

Hej T

Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvordan jeres økonomi konkret kommer til at se ud, men jeg kan fortælle dig, hvad du kan gøre for at få mere viden om det.

Folkepensionen består af et grundbeløb på 6.694 kr. om måneden før skat, og et pensionstillæg, der som udgangspunkt er på 3.963 kr. om måneden for samlevende.

Har I tilsammen indtægter på mere end 182.900 kr. om året udover folkepensionen, bliver jeres pensionstillæg sat ned. Arbejdsindtægter nedsætter ikke længere folkepensionen, så det er kun de øvrige pensioner, I får, der har betydning.

Din mand har indtægter på 9.425 kr. måneden og dermed 113.100 kr. om året udover sin folkepension. Der er altså plads til yderligere 69.100 kr., før jeres pensionstillæg bliver sat ned.

Du har derfor brug for at vide, hvor meget du vil få om måneden fra PKA og ATP.

Du kan se, hvor meget du vil få udbetalt i ATP på borger.dk, søg på ”Se din pensions-oversigt fra ATP Livslang Pension”.

Så kan du booke et onlinemøde med en rådgiver hos PKA, hvor du kan få mere at vide om din PKA-pension.

Gitte

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk