Kan arven sendes til Tyrkiet?

Torsdag, 21. september 2023
Af Gitte Madsen
Foto: Colourbox
Læserens søn er bosiddende i tyrkiet, hvor han er gift og har børn. Hun vil gerne vide, om der er problemer med at orverføre arv fra Danmark til Tyrkiet?
Mønter, arv sendes til andet land

Hej Gitte

Min søn er bosiddende i Tyrkiet, hvor han er gift med en tyrkisk kvinde. De har sammen to børn. Min søn har dobbelt statsborgerskab, altså både dansk og tyrkisk. Jeg vil gerne høre, hvad der sker, når jeg går bort.

Er der problemer med at overføre arv fra Danmark til Tyrkiet?

Og skal der betales arveafgift til den danske stat, eller kan beløbet overføres til hans tyrkiske bankkonto?

Håber du kan hjælpe mig med at få klarhed over problemet.

Vh. LU

Kære LU

Når du bor i Danmark, skal boet efter dig behandles af Skifteretten i Danmark, og din søn skal betale en boafgift (det kaldes arveafgiften i dag) på 15 procent til den danske stat.

Reglerne i forhold til boafgift er ens, uanset om han bor i Danmark eller i udlandet. Din søn vil måske ikke have mulighed for selv at varetage de praktiske forhold i forbindelse med skiftet af boet efter dig.

Det kan f.eks. være besværligt for ham at få underskrevet de dokumenter, som skal indsendes til Skifteretten.

Han kan i stedet kontakte en advokat i Danmark og underskrive en såkaldt skiftefuldmagt til ham og på den måde lade sig repræsentere af advokaten.

Gitte

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk