Anette fører Torbens drøm videre

Tirsdag, 29. marts 2016
af Maja Kristine Lorentzen, Foto: Gregers Kirdorf
Anette og Torben troede, de skulle drive Søvind Kro sammen. Men efter at Torben uventet døde af en blodprop for halvandet år siden, har Anette været enkekromutter.
Anette driver Søvind kro videre efter Torbens død
Anettes hænder er foldede på den hvid- og rødternede dug i restauranten. Blikket er fjernt, og brynene bevæger sig langsomt mod hinanden, som minderne vælder op i hende. Ved siden af sidder datteren Frederikke i en sort og hvid stuepigekjole. Anette trækker hurtigt vejret ind. Læs også: Mormor hjalp os med modelkarrieren – Det, der gør mest ondt, er, at vi jo synes, vi klarer os meget godt. Jeg ville så gerne kunne give Torben et kram og fortælle ham om alt det, vi har opnået med kroen. Han ville være så stolt af os, siger Anette. – Ja, måske lige med undtagelse af de rødternede duge her. Dem ville han nok ikke bifalde, siger hun så med et smil og et lille grin.
Køb billigt køkkenudstyr

Projektet

For halvandet år siden mistede Anette sin mand Torben, og Frederikke mistede sin far. Anette Walther Fassing og Torben Fassing havde kun syv måneder forinden overtaget kroen i den lille by Søvind lidt uden for Horsens. Læs også: Martin blev reddet efter hjertestop Det var Torbens projekt, det med kroen. Han skulle gå og hygge med gæsterne. Anette skulle være billedkunstner på fuld tid i atelieret på første sal. Og de skulle være sammen hele tiden. Men sådan gik det ikke, da Torben uventet døde af en blodprop i efteråret 2014. Siden da har Anette klaret både kroen, køkkenet og kunsten. Hun har fået hjælp af sin 23-årige datter Frederikke Fassing, sin 80-årige mor Marit Rasmussen, den uddannede tjener Grete Grotkær og et par andre piger. Det er med andre ord udelukkende kvindelige kræfter, der driver kroen i Søvind.

Kromutter

– Da Torben døde, tror jeg, at hver eneste blomsterbutik i Horsens blev tømt. Folkene i Søvind var så søde og betænksomme. Det var jo krofatter, der døde. Det er en by, hvor folk er meget nære, fortæller Anette. Læs også: James Sampson har fået savsmuld under fødderne Og selv om han stadig fylder i kvindernes hjerter og tanker, er de livsglade, optimistiske og glæder sig ved kroen, som har stor betydning for den lille by. Anette blev derfor også hurtigt enig med sig selv om, at hun skulle fortsætte med at drive den. – Min veninde sagde til mig, at jeg skulle overveje, om det virkelig var, hvad jeg ville – jeg skulle ikke bare fortsætte, fordi det var Torbens drøm. Men jeg befinder mig rigtigt godt med at være kromutter, siger hun. Læs hele historien i denne uges Familie Journal