Esther kom til verden i elevatoren

Mandag, 19. januar 2015
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Finn John Carlsson
De vordende forældre var på vej til Næstved Sygehus sammen med Karstens søster, men pludselig gik det så stærkt, at far og faster måtte være fødselshjælpere et eller andet sted mellem første og sjette etage
Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Fine nyfødte Esther ligger i armene på sin stolte mor. For en uge siden kom den lille størrelse på 50 centimeter og 3100 gram til verden, og nu sover hun trygt og veltilpas. Med Esther i armene er det svært at tro, at pigen valgte at komme til verden på en én gang stressende, kaotisk og voldsom måde.

Karsten Fager på 47 år og Ying Ying Lu på 29 år er de stolte forældre. Ægteparret bor i Næstved på sjette etage i et højhus. Ingen af dem havde set det komme, at det skulle være lige netop i højhusets elevator, at de skulle blive forældre. - Jeg er så glad og taknemmelig for, at det hele endte godt. Det er ikke til at holde ud at tænke på, at jeg faktisk kunne have mistet begge mine piger, siger Karsten Fager i dag.

Ying Ying Lu havde en dejlig graviditet. Højest var hun ramt af lidt kvalme, men hun oplevede ikke noget usædvanligt i de ni måneder. Hverken Ying Ying Lu eller Karsten Fager havde forudset det faktum, at en fødsel kan gå meget stærkt, fra det første tegn viser sig.

Læs også om Julius, som, for 5 år siden blev født på en busholdeplads

Søster måtte hjælpe

Om natten blev Karsten klokken halv tre vækket af Ying Ying Lu, som begyndte at vende og dreje sig i sengen og klage over sine smerter. Han blev klar over, at fødslen måske var på vej, så han vækkede sin søster, og de begyndte alle at gøre sig klar til at køre mod Næstved Sygehus.

Klokken halv fire var der pludselig meget kort tid mellem hver ve, og de nåede kun lige alle tre at træde ind i elevatoren, så gik Ying Ying Lu i fødsel. - Jeg er glad for, at min søster var med, for jeg anede simpelthen ikke, hvordan jeg skulle håndtere det hele, siger Karsten.

Læs også om Maria og Jespers lille pige, som blev født på forsædet af deres bil

Forskrækkede naboer

Elevatoren kørte ned med Ying Ying Lu, mens Karsten prøvede at berolige hende, og søsteren forsøgte at trække barnet ud. - Der var flere beboerne, som var virkelig hjælpsomme, det var så dejligt. En kvinde smed to dyner ind til os, så vi kunne pakke den lille ind og varme hende, fortæller Karsten.

En nabo fik bestilt en ambulance, mens elevatoren blev ved med at køre op og ned, og til sidst får Karstens søster barnets hoved hevet ud. Sådan blev Esther født. - Lige da Esther kom ud, var hun helt stille, og hun var også blå i hovedet, så jeg bankede hende på ryggen. Jeg var så bange for, om hun var blevet kvalt, siger Karsten.

Ingen ved, hvilken etage Esther egentlig blev født på, for elevatoren nåede at køre op og ned flere gange. - Jeg tror, man har et instinkt som gør, at man bare handler. For jeg var fuldstændig i chok og slet ikke forberedt på fødslen. Men vi klarede det heldigvis, siger Karsten. Karsten Fager og Ying Ying Lu er ikke blevet afskrækket fra at få flere børn. - Næste gang er vi bare forberedte på, hvor hurtig en fødsel kan gå.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.