Hver dag er stadig en kamp

Torsdag, 23. april 2015
af Lisbeth Cedray, foto: Alex Tran
En spritbilist hamrede for tre år siden ind i parrets bil. Og Inge og Henriks liv er blevet et helt andet. Begge kæmper stadig med smerter - og fik ikke den behandling af deres forsikringsselskab, som de havde forventet
Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Inge Skebjerg og Henrik Olsen, som bor i Simmerbølle på Langeland, fik for tre år siden vendt tilværelsen totalt på hovedet. De var ude for en voldsom trafikulykke og lever stadig med eftervirkningerne.

- Vi var på vej hjem fra golfbanen, fordi det blev uvejr, fortæller Henrik, 47 år og murer i eget firma.

- Og så husker vi kun, at vi kørte gennem landsbyen Humble og så en bil trække ud af den modkørende trafik. Henrik nåede at trække i rattet, så det blev et frontalsammenstød. Det ville nok have dræbt en af os, hvis vi var blevet ramt fra siden. Ja - og så var alt sort, husker Inge Skebjerg, 50 og skrædder med egen systue.

En spritbilist i den anden bane var faldet i søvn og hamrede ind i parrets bil. De husker svagt de mange Falckreddere og ambulancer - og så husker de smertehelvedet på hospitalet, hvor de blev indlagt side om side. På intensivafdelingen.

- Ja, hvad var ikke brækket i vores kroppe og og hvilke tænder var ikke slået ud, siger Inge med galgenhumor.

Læs også: Anika finder livsglæden på trods af konstante smerter

Mange operationer

Operation på operation følger nu parret, og da de bliver udskrevet fra hospitalet, er det langt fra som raske og helede.

Månederne gik. Nogen brud helede. Tandlæger arbejdede med nye tænder. Nogen brud helede med varige mén til følge. Og morfinen blev en fast følgesvend i de smerter, der varede ved.

Inge fortæller om kampene med forsikringsselskaberne, som de ikke var forberedte på. - Det var som om selskaberne mistænkte os for at være syge i forvejen, altså før ulykken. Så det har været en kamp at få erstatning.

Det er tre år siden, ulykken skete, men alt omkring forsikringen er endnu ikke på plads. - Det kan godt trække tænder ud, siger Inge. Og tilføjer: - Og nu skal det ikke være en klagesang. For vi har også glæder. Hver dag træner vi os op på det motionsudstyr, vi har. Sammen. Vi har fået et styrket forhold af det her. Og vi kan også grine.

Læs også: Sådan holder du børnene beskæftigede på en kedelig køretur

Krisehjælp var godt

Ingen af dem har opgivet deres jobs. De er nu i fleksjobs i egne virksomheder. Og det betragter de og omverdenen som en total sejr.

Inge fortæller, at hun var hårdt ramt psykisk efter ulykken og omgående fik krisehjælp. Henrik ventede tre måneder. - Det har i den grad hjulpet os - og så har vi også fået mere hjemmeliv, fordi vi ikke har så mange timer i vores virksomheder, så vi har da fået høns, griner Inge.Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.