Med "Kongen" i countryland

Fredag, 5. november 2010
af Redaktion
”Country”, lyder titlen på den cd i serien ”100% Elvis”, som du kan købe sammen med Familie Journal fra mandag 8. november
Et af Elvis? tidlige kælenavne var ?The HillbillyCat?. Hillbilly var netop et af datidens ord forcountrymusik
Et af Elvis? tidlige kælenavne var ?The HillbillyCat?. Hillbilly var netop et af datidens ord forcountrymusik


Af Johan Isbrand

Countrymusik ved vi jo alle, hvad er. Men når Elvis står som afsender, får sangene om kærestesorg og afsked en unik, personlig drejning
Elvis Presleys forhold til countrymusikken var livslang. Allerede, da han som tiårig havde sin første, offentlige optræden i en talentkonkurrence på en markedsplads i Tupelo, var det med en countrysang, nemlig Red Foleys "Old Shep". Det unge talent endte på en femteplads.

Rytmisk energi
Da han ni år senere udgav sin første single "That's All Right", var det med country og R&B i en hidtil ukendt blanding, der skulle blive kendt som rock.
På pladens B-side gav han Bill Monroes "Blue Moon Of Kentucky" et gevaldigt skud rytmisk energi, og karrieren igennem fortsatte han med at blande de musikalske kort på sin helt egen måde.

Køb Elvis-cd'er i vores shop

Den første musik, han selv frembragte, var
country. Og genren fulgte ham livet igennem

20 skæringer
Når han på ugens cd i Familie Journals "100% Elvis"-serie fortolker Willie Nelson-klassikeren "Funny How Time Slips Away", giver han den således en unik og helt bluesagtig drejning.
Og i det hele taget er det kendetegnende for cd'ens 20 skæringer, at de velkendte historier om kærestesorg, afsked og opbrud aldrig bliver til klichéer. At "Kongen" med sin uforlignelige røst formår at formidle tårerne og melankolien så følsomt, at ingen lytter lades uberørt tilbage.
Hør bare "Good Time Charlie's Got The Blues" med sit rørende portræt af en mand, der er blevet forladt af både konen og vennerne.

Køb Elvis-cd'er i vores shop

DET FÅR DU


Country var en vigtig bestanddel i Elvis' musik lige fra de allerførste pladeindspilninger, men han formåede altid at give melankolien, hjertesorgen og tårerne i øjenkrogen en personlig, musikalsk drejning. Vi giver dig hans bedste country-øjeblikke.

1. For The Good Times
2. Take Good Care Of Her
3. She Wears My Ring
4. Always On My Mind
5. Snowbird
6. Green, Green Grass Of Home
7. Tomorrow Never Comes
8. A Hundred Years From Now
9. Kentucky Rain
10. Good Time Charlie's Got The Blues
11. It Ain't No Big Thing
12. Are You Sincere
13. Release Me
14. Funny How Time Slips Away
15. I'm So Lonesome I Could Cry
16. There's A Honky Tonk Angel
17. If I'm A Fool (For Loving You)
18. Pieces Of My Life
19. Blue Eyes Crying In The Rain
20. I Can't Stop Loving You

Køb Elvis-cd'er i vores shop

Øjeblikke med kongen
Her i efteråret har Familie Journal alle tiders tilbud til læserne: Sammen med bladet vil man til fordelagtig pris kunne købe en sand perlerække af cd'er med de største musikalske øjeblikke, "Kongen" har givet os.
Blad + cd koster 70,50 kr.

Hvor meget ved du om Elvis? Tag vores Elvis-test her...

Otte sider af Elvis
Hvis Elvis Presley stadig havde levet, ville han i år være blevet 75 år. Familie Journal og Sony Music hylder i den forbindelse "Kongen" med en serie cd'er under den fælles titel "100 % Elvis".
De i alt otte opsamlinger med hver sit tema viser, at han ikke bare var rockens nummer et, men mestrede det meste. Overskrifterne er henholdsvis Rock, R&B, Movies, Inspirational, Country, Love, Live og Christmas.
Prisen pr. cd er 42 kr., når den købes sammen med bladet, og den samlede pris for blad og cd er således 70,50 kr.