Frank Hvam lever af at dagdrømme

Lørdag, 25. marts 2017
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Folkekomedien "Dan Dream" af og med det komiske makkerpar Frank Hvam og Casper Christensen har premiere på torsdag. I den anledning har Familie Journal talt lidt med Frank om livet og karrieren.
Frank Hvam har gjort sit dagdrømmeri til levevej

Hvad er du optaget af lige nu?

– Casper og jeg er i gang med at skrive en ny sæson af ”Klovn”. Afsnittene skal optages i august og september og sendes på TV 2 til næste år. Vi har savnet at fortælle de korte historier og for eksempel bruge et helt afsnit på, at Frank leder efter en fyldepen. Der er stor komik i de små ting.

Vil du kalde dig for skuespiller eller komiker i dag?

– Jeg har aldrig haft problemer med at kalde mig skuespiller. Der er dog stadig roller og projekter, hvor jeg vil anbefale, at man ringer til Nikolaj Lie Kaas, inden man kontakter mig. Ingeniøren Knas, som jeg spiller i ”Dan Dream” er noget mere nørdet end Frank i ”Klovn”, og det tog lidt tid at udvikle rollen. I begyndelsen sagde han slet ingenting, og der sad jeg så og gryntede i 14 dage. Så prøvede vi at lade ham tale meget langsomt, men det fungerede heller ikke. Instruktøren Jesper Rofelt stod hele tiden utålmodigt og forsøgte at trække mig op i tempo. Det hjalp, og jeg synes, resul­tatet er blevet godt.

Læs her om Andreas Bo, der lige nu er på Danmarksturné.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Man får lov til at fantasere og smådrømme. Kigge ud ad vinduet og forestille sig sjove ting, som man kan putte ind i sin opdigtede verden. Det har jeg i virkeligheden gjort, siden jeg var lille. I dag har jeg bare gjort mit dagdrømmeri til en levevej. Det er også rart at være herre over sin egen arbejdstid. At kunne gå rundt i et tomt Silvan en mandag formiddag og købe skruer og rawplugs i stedet for at stå der i weekenden med alle de andre er noget af det bedste, jeg ved.

Her kan du læse om en anden sjov skuespiller, Mille Dinesen.

Hvad er ifølge Frank det værste ved hans branche? Hvad ville han have været i dag, hvis ikke han var blevet komiker? Og hvordan mødte han sin kone, Anja Farsig? Det kan du læse den længere version af dette interview, som findes på side 2 i Familie Journal nummer 13, der kan købes i kioskerne fra den 27. marts til den 2. april.

Mød den muntre entertainer og sanger Bjarne Lisby her.