Æblegalette med honning og ingefær

En sød tærte med æbler, honning og ingefær vil glæde enhver gæst. 
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
30 min
6
Æblegalette med honning og ingefær:
1 pakke fersk tærtedej (fuldkorn, 275 g)
325 g æbler
20 g kandiseret ingefær i sirup
2½ cl ingefærsirup
75 g honning
12 g hasselnøddeflager
Til servering:
1 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul tærtedejen ud på en bageplade med ekstra bagepapir.

Skyl æblerne, og skær dem i både. Hak ingefær fint. Bland æbler, ingefær, ingefærsirup og honning i en skål, og fordel blandingen over tærtedejen 5 cm fra kanten.

Drys hasselnøddeflager over galetten, og fold kanten ind over fyldet.

Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden.

Servering: Servér tærten lun med et drys sigtet flormelis.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.