Opskrift på æblegalette med honning og ingefær
6 stk.
Ingredienser:
- 1 pakke fersk tærtedej (fuldkorn, 275 g)
- 325 g æbler
- 20 g kandiseret ingefær i sirup
- 2½ cl ingefærsirup
- 75 g honning
- 12 g hasselnøddeflager
Til servering:
- 1 spsk. flormelis
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul tærtedejen ud på en bageplade med ekstra bagepapir.
Skyl æblerne, og skær dem i både. Hak ingefær fint. Bland æbler, ingefær, ingefærsirup og honning i en skål, og fordel blandingen over tærtedejen 5 cm fra kanten.
Drys hasselnøddeflager over galetten, og fold kanten ind over fyldet.
Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden.
Servering: Servér tærten lun med et drys sigtet flormelis.