Æblekage med sprødt og knasende nøddelåg

Her sidst på vinteren er der stadig danske madæbler med smag og kraft. Her har vi bagt dem med nødder og havregryn, så æblerne får et dejligt sprødt låg.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Æblekage med sprødt og knasende nøddelåg
20 min
5 personer
Æblekage
750 g æbler, gerne belle de Boskoop
6 tørrede, bløde abrikoser, ca. 30 g
½ tsk. kardemomme
Ca. 4 spsk. sukker
Nøddelåg
100 g hasselnødder
125 g havregryn
3 spsk. sukker
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
125 g smør

Fremgangsmåde

Tip: Æblekagen kan fryses.

  1. Skær æblerne i tynde både og abrikoserne i strimler.
  2. Bland æbler, abrikoser, kardemomme og sukker i et ildfast fad.
  3. For at lave låget, skal du nu hakke nødderne og blande dem med havregryn og sukker.
  4. Smuldr smørret i nøddeblandingen, så det ligner groftrevet ost.
  5. Drys dejen over æblerne og sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. 20 min. ved 200°.
  6. Spis kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller yoghurt 10%.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.