Opskrifter

Blomsterfocaccia med løg og tomater

Fredag, 5. marts 2021Af Line Holt Nielsen Foto: Maria TegnerFoto: Maria Tegner
Et æstetisk og smagfuldt madbrød med rødløg, forårsløg, oliven og tomater. Den lange æltning i etaper giver brødet sin karakteristiske krumme.

Opskrift på blomsterfocaccia med løg og tomater

(1 stk.)

  • 12 g gær
  • 5 dl lunt vand + 3 spsk.
  • 600 g hvedemel gerne Tipo 00
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. olivenolie + lidt til bradepanden

Pynt:

  • 1 rødløg
  • 7 cherrytomater
  • 3 forårsløg
  • 50 g oliven uden sten
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. olivenolie
  • Flagesalt

Prøv også: 3 hjemmebagte madbrød med krydderurter

Fremgangsmåde:

Opløs gær i 5 dl lunkent vand. Rør mel og salt i, og ælt dejen godt, gerne på en røremaskine i 10 minutter. Tilsæt 1 spsk. vand, og ælt videre i 5 minutter. Gentag to gange, så du har tilsat i alt 3 spsk. vand og æltet i yderligere 15 minutter. Dejen skal være meget flydende.

Tildæk dejen, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i cirka 40 minutter. Smør ovnens store bradepande med olie, og hæld dejen på bradepanden. Fordel den let med fingerspidserne. Det gør ikke noget, hvis dejen ikke når helt ud til kanten. Lad dejen efterhæve i 25 minutter, og varm ovnen op til 225°.

Prøv også: 3 slags brød, du nemt kan bage

Pynt: Pil rødløg, og skær det i tynde skiver, der stadig hænger sammen i bund og top. Halvér tomater og forårsløg på langs. Pynt den færdighævede dej med de 2 slags løg, tomater, oliven og rosmarin. Dryp olivenolie over, og drys brødet med salt. Smid ½ dl vand ind i bunden af ovnen, imens du sætter bradepanden ind, og bag brødet i ca. 25 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Prøv også: 3 smagfulde brød med dekorationer