Saftige og nemme fersken-snegle med citronglasur

Disse fersken-snegle er et twist på den klassiske kanelsnegl. Disse smager skønt af frisk fersken, og så er de toppet med en dejlig citronglasur.
Af
af Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen
Saftige og nemme fersken-snegle med citronglasur
1 t og 45 min
Ferskensnegle
1 dl mælk
25 g gær
50 g smør
1 æg
250 g mel
1 spsk. sukker
6 ferskner
2 spsk. rørsukker
2 spsk. smør
1 spsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade
Glasur
4 spsk. flormelis
2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri.
  2. Smelt smørret og tilsæt det sammen med æg, mel og sukker.
  3. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Flå og udsten fersknerne og skær dem i tynde både.
  5. Bland ferskenbåde med rørsukker, smør, kanel og vaniljesukker i en sauterpande og lad det småsimre i 5 min.
  6. Rul dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm og fordel ferskenfyldet og chokoladen over dejen.
  7. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i centimetertykke skiver.
  8. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min.
  9. Bag sneglene i 10-15 min. ved 225° og lad dem afkøle på en rist.
  10. Rør flormelis med citronsaft til glasur og dekorer sneglene.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.