Saftige og nemme fersken-snegle med citronglasur
Disse fersken-snegle er et twist på den klassiske kanelsnegl. Disse smager skønt af frisk fersken, og så er de toppet med en dejlig citronglasur.
Af
af Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen

1 t og 45 min
Ferskensnegle
1 dl mælk
25 g gær
50 g smør
1 æg
250 g mel
1 spsk. sukker
6 ferskner
2 spsk. rørsukker
2 spsk. smør
1 spsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade
Glasur
4 spsk. flormelis
2 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Smelt smørret og tilsæt det sammen med æg, mel og sukker.
- Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Flå og udsten fersknerne og skær dem i tynde både.
- Bland ferskenbåde med rørsukker, smør, kanel og vaniljesukker i en sauterpande og lad det småsimre i 5 min.
- Rul dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm og fordel ferskenfyldet og chokoladen over dejen.
- Rul dejen sammen som en roulade og skær den i centimetertykke skiver.
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min.
- Bag sneglene i 10-15 min. ved 225° og lad dem afkøle på en rist.
- Rør flormelis med citronsaft til glasur og dekorer sneglene.

Dessert & Kage