Opskrifter

Græskarboller med avocadosmør

Lørdag, 11. juni 2011af Redaktion
Små hjemmebagte og meget lette boller til studenterne, når de er på køretur

Bollerne flækkes og lægges sammen med avocado og skinke eller god italiensk salami.

(Ca. 30 boller)

15 g smør
1 dl mælk
1 dl vand
25 g gær
1 tsk. salt
50 g græskarkerner
60 g groft rugmel
Ca. 200 g hvedemel

Avocadosmør
1-2 avocadoer
Citronsaft
Salt
Kværnet peber

Smelt smørret og tilsæt vand og gær. Rør det glat. Kom salt, græskarkerner, rugmel og det meste af hvedemelet i skålen. Ælt dejen med så meget mel, at den stadig er fugtig. Stilles lunt og tildækket til hævning 1 time. Ælt dejen let igennem og form den til 30 små boller. Efterhæver 15 min. på pladen. Bages 15-17 min. ved 200° på midterste ovnrille.
Avocadosmør: Tag skrællen af avocadoerne og mos kødet med citronsaft. Smag til med salt og peber. Flæk bollerne og læg dem sammen med avocado, skinke eller pølse.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SMUKKE TALLERKENER

Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr...

Find flere opskrifter her...
Appelsin-ananassmoothie
Nøddefrikadeller med pesto
Grove pølsehorn







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop