Opskrifter

Græskarbrød

Mandag, 30. juni 2008af X
(2 brød)Surdej:25 g gær2 dl håndvarmt vand2 dl sigtemelDej:3 dl vand2 spsk. rapsolie2 tsk. salt150 g groft rugmel175 g durummelCa. 400 g hvedemel75

(2 brød)

Surdej:
25 g gær
2 dl håndvarmt vand
2 dl sigtemel

Dej:
3 dl vand
2 spsk. rapsolie
2 tsk. salt
150 g groft rugmel
175 g durummel
Ca. 400 g hvedemel
75-100 g græskarkerner


Surdej: Smuldr gæren og rør vandet i. Rør sigtemel i og lad dejen stå lunt tildækket 1-2 dage.
Dej: Rør vand, rapsolie, salt, rugmel, durum og det meste af hvedemelet i surdejen. Ælt den godt med mere mel, til dejen er sej og blank. Del dejen i 2 og form den til flade, ovale brød. Læg dem på plade med bagepapir. Pensl med æggehvide og klap græskarkernerne ned i brødene. Hæver lunt ca. 30 min. Varm ovnen til 250°. Sæt pladen midt i ovnen og sænk temperaturen til 200°. Bag brødene 25-30 min. og køl dem af på bagerist.

TIP
Brødet minder lidt om fransk landbrød og holder sig frisk længe.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen