Opskrifter

Græskartærte med ost

Mandag, 25. oktober 2010af Redaktion
Bag en lækker græskartærte til Halloween

(4-5 pers.)

1 rulle færdig tærtedej, 250 g

Fyld
2 løg
400 g renset græskar
2 æg
100 g revet parmesanost
150 g ricottaost el. evt. hytteost
Olivenolie
Salt og peber
Rucola


TIP

Mørdej er med sukker, men fabrikanterne af tærtedej kalder i flæng tærtedejen for mørdej, og det kan skabe lidt forvirring. Jeg har smag på den tærtedej, de kalder mørdej. Den er uden sukker og kan bruges til grønsagstærter.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform 22-24 cm. Prik bunden med en gaffel og forbag den på midterrillen 6-7 min. ved 200°.
Fyld: Skræl løgene og skær dem i skiver. Svits dem bløde i olivenolie ved middelvarme. Skræl græskarret og fjern kerner og trevler. Skær kødet i små stykker. Kom græskarret ned til løgene og lad blandingen simre mør på ca. 20 min. Miks det glat med blenderstav. Bland æg, parmesanost og ricotta og rør grønsagsblandingen i. Krydr med salt og peber. Hæld blandingen i den forbagte tærte og bag den færdig ved 200° på 25-30 min. Spis den lun og pynt med rucola.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere retter her...
Bagt græskarcreme
Krydret siciliansk græskar
Krydrede græskarmuffins