Nem jordbærroulade med kakaoglasur til mange

Denne roulade er fyldt med jordbærsyltetøj og flødeskum og toppet med en hjemmelavet kakaoglasur. Opskriften giver én roulade, men kan give op til 10 skiver.
Af
af Kristina Marckmann
Jordbærroulade med jordbærsyltetøj og flødeskum
20 min
10 personer
Roulade
4 æg
150 g sukker
150 g mel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
Fyld
1½ dl piskefløde
100 g jordbærsyltetøj
Glasur
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. vand

Fremgangsmåde

OBS: Rouladen har bedst af at stå på køl i et par timer, inden du kommer glasur på og serverer den.

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Bland mel og bagepulver og vend det i.
  3. Fordel dejen jævnt i en bradepande på 30 x 40 cm beklædt med smurt bagepapir og bag bunden ved 210° i 8 min.
  4. Drys den varme kagebund med sukker, vend den straks over på et nyt stykke bagepapir og læg et fugtigt klæde over.
  5. Fyld Pisk fløden til skum og fordel syltetøj og flødeskum over kagebunden.
  6. Rul rouladen sammen og stil den på køl i et par timer.
  7. Glasur Rør flormelis, kakao og vand sammen og pynt rouladen med glasur.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.