Kvarksnegle
(12-15 stk.)
25 g gær
2½ dl lun mælk
1 æg
30 g blødt smør
1 tsk. salt
25 g klid
Ca. 425 g italiensk hvedemel
Fyld:
250 g kvark
3 spsk. sesamfrø
Pensling og pynt:
1 æg
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. flagesalt
Smuldr gæren og rør den glat med mælken. Tilsæt æg og smør. Kom salt, klid og det meste af hvedemelet i dejen. Tilsæt mere mel efterhånden og ælt dejen smidig. Lad dejen hæve lunt tildækket 1 time. Hæld dejen ud på et melet bord og pres luften ud. Rul dejen ud i et rektangel og kom fyldet på. Rulles sammen som en roulade og skæres i 12-15 skiver. Læg dem i en smurt bradepande (20 x 30 cm) og lad dem efterhæve 30 min. Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og salt. Bages i den nedre del af ovnen 18-20 min.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen