Påsketærte med lam

En lækker og let krydret påsketærte med en fin smag af lam
Af
af Redaktion

Ingredienser til tærte med lam

300 g hakket lammekød
1 hakket løg
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 tsk. st. spidskommen
1 tsk. salt
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. hakkede, syltede jalapeño
40 g semidried tomater
200 g revne gulerødder
2 rl. færdig tærtedej
1 æg til pensling

Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde til tærte med lam

Brun kød og løg i en gryde. Tilsæt salt, presset hvidløg, spidskommen, tomatpuré, jalapeño, soltørrede tomater skåret i mindre tern og gulerødder og lad det afkøle lidt. Rul den ene tærtedej ud og læg den i en smurt 24 cm tærteform, så kanterne stikker op over formen. Fordel kødet i tærtebunden, rul den anden tærtedej ud og skær el. udstik tre til fire huller i dejen, hvor dampen kan komme op. Læg tærtedejen over som låg og klem kanterne godt til. Pensl med æg og bag tærten i ovnen ved 175° i 35 min. Servér med en blandet grøn salat til.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Lammerullepølse
Rødebedetatar

Påskefrokost

Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...

Skønne retter til påskefrokosten

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.