Opskrifter

Rugstykker

Tirsdag, 7. februar 2012af Redaktion
Sunde og lette boller, der både kan bruges til morgenmad og sendes med i madpakken med lidt godt pålæg

(12 stk.)

100 g skårne rugkerner
15 g gær
5 dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. rapsolie
150 g rugmel
500 g hvedemel

Hæld kogende vand over rugkernerne, lad dem trække i 10 min. og lad dem dryppe af i en sigte. Rør gæren ud i vandet og bland salt, rapsolie, rugmel og rugkerner i. Tilsæt hvedemelet og rør dejen godt igennem. Dæk dejen til og stil den på køl 8-10 timer. Sæt dejen i 12 klatter på en bageplade med to store skeer. Bag rugstykkerne ved 220° varmluft i 20 min., til de er gyldne og gennembagte.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

SØDE HJERTEMUFFINS TIL VALENTINSDAG

De pink muffinforme er fremstillet i 100% silikone, hvis egenskaber forhindrer, at dejen, isen osv sidder fast. Formene kan købes for 99 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Rodurteboller med nødder
Håndæltetbrød
Pæremarmelade med gulerod og ingefær

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop