Saftigt og aflangt valnøddebrød lavet på surdej med æble

Her får du opskriften på et lækkert og saftigt brød med valnødder. Du kan vælge at bage brødet i en rund form, eller gøre som her, hvor det får en form som et flute.
Af
af Aase Dotterud
Saftigt og aflangt valnøddebrød lavet på surdej med æble
1 t
1 stk
Valnøddebrød
2 små klumper gær på str. med ærter
80 g surdej
1½ dl koldt vand
1 tsk. salt
50 g valnødder
10 g klid
Ca. 200 g hvedemel
Lidt rugmel til udrulning
Surdej
100 g groftrevet æble uden skræl
200 g fintmalet, groft rugmel
2 dl vand

Fremgangsmåde

OBS: Hvis du laver din egen surdej, så kan den først bruges i dejen efter 1-3 døgn.

  1. Surdej Rør ingredienserne sammen og dæk surdejen til med plast.
  2. Rør i den morgen og aften. Efter 1-3 døgn, når surdejen bobler, er den klar til brug.
  3. Valnøddebrød Rør gæren ud i vandet og surdejen.
  4. Rør salt og grofthakkede valnødder i. Rør mel og klid i og ælt til en smidig dej.
  5. Lad dejen hæve tildækket med plast i ca. 3-7 timer.
  6. Sæt ovnen på højeste varmluft.
  7. Drys rugmel på bordet, del dejen i to og sno den sammen til et langt brød.
  8. Læg brødet på en plade med bagegpair og lad brødet hæve i ca. 20 min.
  9. Sæt brødet i ovnen og sprøjt med vand, sænk temperaturen til 190º og bag brødet i ca. 20 min.
  10. Afkøl brødet på en rist.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.