Ingredienser til valnøddebrød
2 små klumper gær på str. med ærter
80 g surdej
1½ dl koldt vand
1 tsk. salt
50 g valnødder
10 g klid
Ca. 200 g hvedemel
Lidt rugmel til udrulning
Surdej
100 g groftrevet æble uden skræl
200 g fintmalet,
groft rugmel
2 dl vand
Fremgangsmåde til surdej
Rør ingredienserne sammen og dæk surdejen til med plast. Rør i den morgen og aften. Efter 1-3 døgn, når surdejen bobler, er den klar til brug.
Fremgangsmåde til valnøddebrød
Rør gæren ud i vandet og surdejen. Rør salt og grofthakkede valnødder i. Rør mel og klid i og ælt til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket med plast i ca. 3-7 timer. Sæt ovnen på højeste varmluft. Drys rugmel på bordet, del dejen i to og sno den sammen til et langt brød. Læg brødet på en plade med bagegpair og lad brødet hæve i ca. 20 min. Sæt brødet i ovnen og sprøjt med vand, sænk temperaturen til 190º og bag brødet i ca. 20 min. Afkøl brødet på en rist.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Grovbrød
Gammeldags boller
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

