Koldhævet valnøddebrød med maltøl og havregryn

Dette lækre langtidshævede valnøddebrød er bagt med fuldkornsspeltmel og havregryn. Kan nydes i både weekend og til hverdag.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Koldhævet valnøddebrød med maltøl og havregryn
1 t og 10 min
1 stk
Valnøddebrød
10 g gær
3 dl vand
1½ tsk. groft salt
100 g havregryn
1 maltøl (33 cl)
200 g fuldkornsspeltmel
450 g hvedemel
50 g valnøddekerner

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og havregryn.
  2. Rør maltøllet i, bland spelt-, hvedemel og grofthakket valnøddekerner og rør blandingen i dejen – den skal være klistret.
  3. Dæk dejen til og stil den til hævning i køleskab 6-8 timer eller natten over.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til en rund kugle og lad den efterhæve i en meldrysset hævekurv 45 min.
  5. Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade og bag det ved 250° i 8 min., sænk varmen til 180° og giv det yderligere 15-20 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.