Opskrift på hindbærtærte
(5 stk.)
35 min. + 20 min. i ovnen
200 g mel
60 g sukker
100 g smør
1 spsk. cremefraiche
½ stang vanilje
½ dl vand
80 g sukker
250 g hindbær
1 spsk. smør
30 g sukker
30 g finthakkede mandler
¾ dl mælk
50 g mel
1 æg
Fremgangsmåde til hindbærtærte
Bland sukker, mel og smuldret smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud. Beklæd 5 små tærteforme med dejen og lad den hvile koldt i 30 min. Flæk vaniljestangen og kog den med vand og sukker til en sirupsagtig sukkerlage. Skyl hindbærrene, vend dem i den let afkølede sukkerlage og lad dem trække i 15 min. Pisk smør og sukker luftigt. Rør mandler, mælk, mel og æg i smørret. Fjern vaniljestangen og læg hindbærfyldet over tærtebunden. Fordel mandelfyldet over hindbærrene og bag tærterne i ovnen ved 180° i 20 min. Server tærterne lune med vaniljeis eller kold cremefraiche.
Madopskrift Kristina Marckmann
Flere lækre tærter...
Jordbærtærter med mazarinbund
Rabarbertærte med smuldredej
Frugttærte med honningtosca
Du finder flere lækre tærteopskrifter i galleriet
Lækre tærter af butterdej - der bliver seks små tærter En herlig tærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag Tærten her skal helst laves i en metalform, for at siruppen karamelliserer rigtigt, men den kan også laves i en silikoneform, så skal kagen blot et par min. under grillen efter den er bagtSkønne desserttærter
Kaneltærter med citruscreme
Se opskriften her...
Pæretærte med mandellåg
Se opskriften her...
Annas æbletærte
Se opskriften her...
Banantærte
Se opskriften her...Relaterede artikler