Opskrifter

Søndagsbirkes

Fredag, 29. august 2008af Redaktion
(24 stk.)75 g smør50 g gær2½ dl vand2 dl mælk1 tsk. salt1 spsk. sukker1 ægCa. 850 g melPensling: ÆgBirkesSmelt smørret. Tilsæt vand og mælk og smuldr

(24 stk.)

75 g smør
50 g gær
2½ dl vand
2 dl mælk
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æg
Ca. 850 g mel


Pensling:
Æg
Birkes

Smelt smørret. Tilsæt vand og mælk og smuldr gæren i. Tilsæt salt, sukker, æg og det meste af hvedemelet. Ælt til en smidig dej med mere mel. Lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse 40-50 min. Læg dejen på et meldrysset bord. Del den i 4 stykker og rul hvert stykke ud på langs. Skær hvert stykke i 6 snitter. Pensl med æg og dyp i birkes. Læg stykkerne på plade med bagepapir og lad dem hæve lunt ca. 30 min. Bages på midterrillen ved 250° ca. 10 min.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen