Opskrifter

Speltknækbrød

Tirsdag, 13. september 2011af Redaktion
Lækre knækbrød der dryses med solsikkekerner

(Ca. 30 brød)

25 g gær
5 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
125 g hvedemel
475 g groft speltmel

Drys
Solsikkekerner
Hørfrø
Flagesalt

OPBEVARING AF BRØD

Læg brødet i en brødkasse, en brødpose eller pak det i papir, så det kan ånde. Køleskabet tørrer brødet ud. Et fugtigt surdejsbrød kan holde 5-6 dage.
Brød til frysning pakkes lunkent. Er det for varmt, dannes der for meget kondensvand i posen. Er det for koldt, virker brødet efter optøning lidt gammelt og tørt.

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, hvedemel og spelt og ælt det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 30 stykker. Rul dem tyndt med kagerulle. Drys med solsikkekerner og hørfrø og kør kagerullen over, så kernerne hænger fast. Prik brødene med en gaffel og drys salt på. Bag dem på midterrillen ved 275° ca. 5 min. Læg brødene på en bagerist, til de er helt kolde. Opbevar dem tørt og lufttæt.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...

FLOT BRØDFORM

Fantastisk rugbrødsform af porcelæn fra Ib Laursen i flot cremefarvet nuance.
Formen kan købes i Familie Journals shop...

Find flere opskrifter her...
Brød med cherrytomat og rødløg
Minisnackbrød
Løgbrød med krydderurter






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop