Opskrifter

Sprøde havrekiks

Tirsdag, 24. januar 2012af Redaktion
Hjemmelavede havrekiks smager som de velkendte digestive, men kiksene er knapt så søde

Digestive (Ca. 20 kiks)
150 g smør
1 dl mælk
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
90 g havregryn
100 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, sukker, salt, havregryn og grahamsmel, bland det godt og lad det køle af. Bland hvedemel med bagepulver og natron og ælt det i havredejen. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i 1-2 cm tykkelse. Brug en rund udstikker eller et glas og udstik kiks på ca. 6 cm. Læg dem på plade med bagepapir. Bag kiksene på midterrillen ca. 12-14 min. ved 200° og køl dem af på bagerist.
Tip: Kiksene kan laves med sødemiddel svarende til 1 spsk. sukker.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

KØKKENVÆGT MED KALORIEBEREGNER

Praktisk kalorievægt til hjælp for det daglige kostindtag.
Vægten koster 249 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Frøkiks
Chokoladekiks med jordbærfyld
Flapjacks









Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop