Æblegalette med kanelsukker

Her får du opskriften på en skøn og nem æbletærte. En galette er en fransk tærte, som er bagt uden en tærteform.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft
Her får du opskriften på en skøn og nem æbletærte. En galette er en fransk tærte, som er bagt uden en tærteform.

Opskrift på æblegalette med kanelsukker

(4 personer)

  • 1 pakke pizzadej eller tærtedej
  • 4 æbler
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 sammenpisket æg eller lidt mælk til pensling
  • 1 spsk. flormelis

Prøv også: Masser af lækre opskrifter på æblekager og æbletærter

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Rul pizzadejen ud på en bageplade. Skyl og skær æbler i skiver uden kernehus. Fordel æbleskiverne i et jævnt lag på dejen og med ca. 5 cm's luft fra kanten. Rør sukker og kanel sammen i en skål, og drys det over æblerne.

Prøv også: Æbletærte med marcipanlåg

Dryp med lidt ahornsirup. Fold kanten af dejen ind over fyldet, og tryk den fast. Pensl evt. med lidt sammenpisket æg eller mælk. Bag tærten i 25-30 minutter, til den er sprød og gylden på toppen. Servér straks, evt. drysset med lidt flormelis eller med en kugle is eller en skefuld yoghurt til.

Prøv også: Fransk æbletærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.