Ingredienser til arme riddere med rabarber og creme
(4 pers.)
4 rabarberstilke, ca. 150 g
1 dl vand
150 g sukker
Creme
2 dl mælk
50 g sukker
2 æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. vaniljesukker
Kryddersukker og brød
2 spsk. sukker
½ tsk. knust kardemomme
½ tsk. kanel
1 æg
½ dl mælk
4 skiver franskbrød
25 g smør
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde til arme riddere
Rens rabarberne og snit dem i 6-7 cm lange stk. Kog vand og sukker op, tilsæt rabarberne og lad dem simre i lagen uden at koge, til de er møre. Køl rabarberne af.
Creme: Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde og varm op under piskning, til cremen jævner. Tag gryden fra varmen.
Kryddersukker med brød: Bland kardemomme, kanel og sukker på en tallerken. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Dyp brødet i æggeblandingen og steg dem på en pande i gyldent smør. Vend dem i kryddersukkeret. Servér med creme og rabarber.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Hyldeblomst-pandekager med orangecreme
Mere med rabarber
Vi elsker jordbær og rabarber!
Vi elsker jordbær og rabarber!




Cheesecake med icing og jordbær
Lækre små kager, der kan tages med på skovturen
Find opskriften her...














Kærnemælksgelé med rugflager og rabarbergranité
God dessert med kærnemælk og rabarber
Find opskriften her...




Lun brieost med jordbær-rabarberchutney
En god lun dessert med chutney
Find opskriften her...




Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage
Lækker kølig isdessert
Find opskriften her...




Vinsyltede jordbær med balsamico
Lækkert tilbehør til lagkage eller bagværk
Find opskriften her...

