Opskrifter

Blåbærkage

Lørdag, 9. marts 2013af Redaktion
Skøn formkage med masser af blåbær

Ingredienser til blåbærkage

(12 stk.)

25 g gær
2½ dl mælk
100 g blødt smør
½ dl sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
Ca. 400 g hvedemel
2-3 dl blåbær
2 tsk. majsstivelse
4 tsk. sukker
3 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den lune mælk, rør smørret i og kom sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker i. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve tildækket i ca. 20-30 min. Kom dejen i en beklædt springform på ca. 24-26 cm. Bland blåbær, sukker og majsstivelse og fordel det over dejen. Tryk blåbærrene lidt ned i dejen og drys med perlesukker. Bag kagen ved 220° i ca. 25 min.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Elisabeth Johansson


Find flere opskrifter her...
Pære-hasselnøddekage
Limemuffins

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop