Ingredienser til chokoladeboller
(12 stk.)
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
50 g mørk chokolade
Æg til pensling
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. varmt vand
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Fremgangsmåde til chokoladeboller
Hak mel og smør sammen til en grynet masse. Bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i. Rør blandingen sammen med melet, rør til dejen er smidig og blank. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Rør smør, sukker og marcipan sammen til remoncen. Hak chokoladen og bland den i remoncen. Del dejen i 12 stk. og rul hvert dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på 1 cm. Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en bagepladen med samlingen nedad. Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. Rør flormelis, kakao og vand sammen til en glat glasur og dekorer de let afkølede boller.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Himmelsk chokoladekage
Chokolademuffins
Linser og medaljer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop