Opskrifter

Chokoladecreme med mynte

Mandag, 9. juli 2012af Redaktion
For at give en kraftig myntesmag bruges både mørk chokolade og chokolade med mint

(6 pers.)

200 g mørk chokolade, 70%
75 g chokolade med mint
2½ dl piskefløde
1 lille håndfuld mynteblade
2 spsk. blødt smør
2 pasteuriserede æggeblommer

Pynt
25 g chokolade med mint
6 jordbær
Mynteblade

Hak chokoladerne og læg dem i en skål. Kog fløden op med mynte og hæld den over chokoladen gennem en sigte. Rør, til chokoladen er smeltet, og køl det lidt af. Rør æggeblommer og smør i. Hæld chokoladen i portionsglas og stil den koldt ca. 1½ time. Tag glassene ud af køleskabet ca. 10 min. før, cremen skal spises. Hak chokoladen og drys den på. Pynt med jordbær og mynte.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Om mynte
Æblemynte er en ny sort med hvidspættede blade, der både smager af mint og æble. Chokolademynte har brunlige stilke og smager som en skøn blanding af chokolade og mint. Der findes mange slags mynte, men et par stykker i haven rækker som regel. Myntesmagen varierer meget i styrke. Hjemmedyrket mynte og mynte købt i bundter har kraftigere smag end mynte købt i potter.


En duft af mynte...


Myntesalat med
pærer

Citron-myntekage
med marinerede
bær

Thaisalat med mynte

Vaniljecreme med
mango, mynte og
bananer

Isbombe med mynte
og melon













Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop